image Karkalecat ‘pushtojnë’ Fierin, ia shkatërrojnë fermerëve gjysmën e prodhimit - Sinjali

Karkalecat ‘pushtojnë’ Fierin, ia shkatërrojnë fermerëve gjysmën e prodhimit

news image

Tufa të tëra karkalecash kanë pushtuar sipërfaqe të pafundme tokash në zonën e Topojë Semanit.

Sipërfaqe të tëra të mbjella me kultura bujqësore dhe foragjere, janë të dëmtuara nga tufat e insekteve.

Fermerët e zonës pohojnë se nuk është hera e parë, por këto pesë vitet e fundit tufat e karkalecave sa vijnë e shtohen dhe dëmet janë në masën e afro 45% të prodhimit të tyre që u shkon dëm.

Fermerët kanë vënë në dijeni edhe drejtorinë e bujqësisë dhe kane kërkuar dezinfektimin e sipërfaqeve të tokës që sulmojnë më shumë karkalecat.

Janë më shumë se 80 hektarë të infektuara deri më sot në disa fshatra në Myzeqe. karkalecat sapo vjen stina e verës pushtojnë arat me të mbjella.

Videon mund ta shikoni duke klikuar KËTU.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin