image Hoti thotë se LDK ka krijuar një grup ekspertësh: Do të vlerësojmë pasojat ekonomike nga koronavirusi

Kosovë

Reagim/ Hoti thotë se LDK ka krijuar një grup ekspertësh: Do të vlerësojmë pasojat ekonomike nga koronavirusi

news image

Ish-zëvendëskryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti nëpërmjet një postimi në Facebook ka bërë të ditur se partia e tij, Lidhja Demokratike e Kosovës ka formuar një grup ekspertësh për të vlerësuar pasojat ekonomike nga pandemia Covid-19.

“Bazuar në këtë vlerësime, ekspertët do të zhvillojnë masat konkrete për mbështetje të: ekonomisë private dhe punësimit, ndërmarrjeve publike, bujqësisë, sektorit të prodhimit, mbrojtjen e grupeve më të rrezikuara të shoqërisë siç janë ata që janë në skema sociale dhe ata që mbesin të papunë si rezultat i pandemisë, e kështu me radhë.”, ka shkruar Hoti.

Më tutje, masat sipas Hotit do të jenë për këtë vit dhe vitin e ardhshëm dhe do të përfshijnë pako të ligjeve që stimulojnë sektorin privat dhe që sigurojnë diskrecion të qeverisë për të mobilizuar financim adekuat për rimëkëmbje të shpejtë të ekonomisë./ Gazeta Sinjali/

https://www.facebook.com/avdullah.hoti/posts/3167731169954882?xts%5B0%5D=68.ARBigW68PkyUlWqdMfoIDrTlk_iTLtFLkDe_d66XKvLlSTNhp9XbSB_aYNmGI7HOeBUZCyXGZ7LruMWYoEnpSyQLqPsMFxK9AuY1m2_3MmdkY-ysEShroKy3uT_cqqdpXwZxW357F3gZ5JThlgy86ghn-Yq11cg5xuI4rdATj1EYbXw4ZmFy233DP7YtDI3mPm0xZwwuOArIiRhhNojQO45rItlZiGwdFc24-1GPPkKPsXd3pwOIXhhojBZklxUltNzjI6KycPfVez_X_X4zFzASBOxTcfdXuuGlT81eWmEzXKKu3wLCWK9b4Vao_kJIBMXRgX7mCZuU6W_NA6jHDA&tn=-R