image Hoti për dështimin e themelimit të Komisionit për rezervat: Deputetët e VV-së po marrin urdhra prej komisarëve të partisë

Politikë

Hoti për dështimin e themelimit të Komisionit për rezervat: Deputetët e VV-së po marrin urdhra prej komisarëve të partisë

news image

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Avdullah Hoti, ka shkruar në Facebook të martën se deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje për mos themelimin e komisionit hetimor për rezervat shtetërore nuk marrin pjesë në komisione pasi marrin urdhra prej komisarëve të partisë.

Ai për kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin ka thënë se vazhdon të qëndrojë nëpër seminare.

”Edhe sot, për të pestën herë, ka dështuar konstituimi i Komisionit Hetimor Parlamentar lidhur me dyshimet për procedurat për sigurimin e rezervave shterërore. Urdhërat që i detyrojnë deputetët e mazhorancës të mos paraqiten në komision vijnë nga komisarët e nga kryeministri, i cili gjysmën e vizitave jashtë i ka në seminare e shkolla politike të së majtës në Greqi e vende tjera”.

Hoti deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje i ka cilësuar si pjesë të “maskaradës politike”.

”Fatkeqësisht, këta deputetë janë bërë pjesë e maskaradës politike të Kurtit, i cili po angazhohet me ngulm që t’i pamundësoj opozitës të ushtrojë rolin e saj mbikëqyrës të punës së Qeverisë”, ka thënë ai.

Tutje, ai ka kritikuar Qeverinë për injorimin e opozitës si në rastin e mos dhënien e përgjigjeve për deputetët opozitarë, duke shtuar se kjo do ta pengojë anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës.

”Mospjesëmarrja e mazhorancës në seancat e jashtëzakonshme të thirrura nga opozita, mospërgjigja e Kryeministrit në pyetjet parlamentare të opozitës, si dhe pamundësimi i punës së Komisionit Hetimor Parlamentar përbëjnë akte antikushtetuese dhe pamundësojnë funksionimin e demokracisë parlamentare në Kosovë.  Padyshim se kjo anomali do të dëmtojë procesin e anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, ku respektimi i praktikave demokratike dhe lirive janë shumë të rëndësishme. Kjo anomali do të mbetet njollë e zezë dhe episod fatkeq në demokracinë parlamentare të Kosovës”, ka thënë Hoti. 

https://www.facebook.com/avdullah.hoti/posts/pfbid0TAptiTDa4yH5Tpf66s4u6ppWfXqG8FzASrhvbfios3VsKw19PFN7FZiKsYVzW3H3l?cft[0]=AZXRBtb0ZAh4XkfVbQeeDzz4H12jN_cpo5WlvcA7Jx_Se4mqQGsQqAvBpjW-sqpGsQ0j1EjNz29Yd-8dUbt3OVTOqQO47i9SbHcvH780qVFObYSb4bL2OwDxNr3c4NjJnWs7WeZKtor4z1Cr79ObFFAR&tn=%2CO%2CP-R

/GazetaSinjali/