image Guvernatori amerikan: Nuk do ndjek urdhrin e Trump për hapjen e Nju Jorkut, ai nuk është mbret
[wp-story id="814678"]

Botë

Deklaratë/ Guvernatori amerikan: Nuk do ndjek urdhrin e Trump për hapjen e Nju Jorkut, ai nuk është mbret

news image

Guvernatori i New York-ut Andrew Cuomo tha se nuk do të ndiqte një urdhër të mundshëm nga Trump për të lehtësuar kufizimet e koronavirusit në shtet nëse e vë në rrezik shëndetin publik.

“Nëse ai më urdhëroi të rihapja në një mënyrë që mund të rrezikonte shëndetin publik të njerëzve të shtetit tim, unë nuk do ta bëja atë. “Kjo do të ishte gjëja më e keqe e mundshme që ai mund të bënte në këtë moment. Do të ishte sikur të vepronte diktatori në mënyrë partizane, dhe përçarëse”, tha Cuomo.

Gjatë konferencës së djeshme për Covid-19 në Shtëpinë e Bardhë, Presidenti Trump pohoi se ai ka autoritet të plotë për heqjen e masave kufizuese për Covid-19.

“Ne nuk kemi Mbretin Trump. Ne kemi Presidentin Trump. Kështu që Presidenti as nuk duhet të mendojë të shkojë atje. Kjo do të ishte përçarëse dhe politike, dhe do të ishte krejtësisht në kundërshtim me gjithçka që jemi përpjekur të bëjmë duke punuar në një mënyrë bashkëpunuese,” tha Cuomo për Alisyn Camerota të CNN.

Cuomo tha se vërejtjet e Trump janë një përmbysje e pozicioneve të tij të mëparshme në lënien e urdhrave të qëndrimit në shtëpi deri në shtetet individuale dhe duke i lënë ata të gjejnë pajisje për spitalet.

Cuomo përsëriti thirrjen e tij për të mbajtur politikën jashtë pandemisë së koronavirusit./ Gazeta Sinjali/