image Franca i bën thirrje BE-së të etiketojë Wagnerin një organizatë terroriste

Botë

Franca i bën thirrje BE-së të etiketojë Wagnerin një organizatë terroriste

news image

Parlamenti francez i ka bërë thirrje BE-së të etiketojë zyrtarisht grupin mercenar rus Wagner si terrorist, pasi Britania e Madhe thuhet se përgatitet të bëjë të njëjtën gjë.

Parlamenti i Francës miratoi njëzëri një rezolutë jodetyruese që synon të inkurajojë 27 anëtarët e BE-së për ta vendosur Wagnerin në listën e saj zyrtare të organizatave terroriste.

“Kudo që punojnë, anëtarët e Wagner përhapin paqëndrueshmëri dhe dhunë”, tha deputeti Benjamin Haddad në parlament të martën. “Ata vrasin dhe torturojnë. Ata masakrojnë dhe plaçkitin. Ata frikësojnë dhe manipulojnë pothuajse me pandëshkueshmëri totale.”

Ai tha se ata nuk ishin mercenarë të thjeshtë të shtyrë nga një “oreks për para”, por ata “ndjekin një strategji të gjerë, nga Mali në Ukrainë, për të mbështetur politikat agresive të regjimit të Presidentit [Vladimir] Putin ndaj demokracive tona”.

/GazetaSinjali/