image Fakte të çuditshme që nuk i keni ditur më parë - Sinjali

Fakte të çuditshme që nuk i keni ditur më parë

news image

Ka shumë hulumtime nga njerëzit për fakte. Gazeta Sinjali më poshtë ju sjellë disa fakte të çuditëshme që ndoshta nuk i keni ditur më herët.

1. Acidi i stomakut tuaj është aq i fortë saqë mund ta tretë edhe metalin.

2. Qeniet njerëzore janë të vetmet gjallesa që flenë në shpinë.

3. Kur skuqeni, stomaku juaj gjithashtu kthehet i kuq.

4. Fuqia e shqelmit të një kali shkon deri në 240kg.

5. Pjesa e vetme e trupit që nuk ka furnizim me gjak është kornea e syrit, ajo merr oksigjen direkt nga ajri.

6. Nëse do të ishte e mundur të lëviznim me shpejtësinë e dritës, për ne koha do të kishte ndaluar

7. Në fakt, ne nuk e kemi parë asnjëherë fytyrën tonë, përveç në pasqyrë apo në ndonjë fotografi

8. Momentin kur ju i mbushni 31 vite, ju keni kaluar 1 miliardë sekonda të jetës tuaj.

9. Kur hiqni dorë nga mishi, trupi juaj do të humbë 5 kg duke bërë të ndiheni më të lehtësuar dhe më energjik.

10. Fëmiu mesatar katërveçar kërkon 450 pyetje në ditë. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: