image “Fadil Vokrrit” rrezikon t’i hiqet licenca, Ademi i bën thirrje Qeverisë ta shpall objekt të interesit nacional
[wp-story id="814678"]

Futboll

“Fadil Vokrrit” rrezikon t’i hiqet licenca, Ademi i bën thirrje Qeverisë ta shpall objekt të interesit nacional

news image

Stadiumi “Fadil Vokrri” vazhdon të jetë arena e vetme në Kosovë, në të cilën mund të zhvillohen ndeshjet ndërkombëtare. Por, aktiviteti i mbingarkuar në stadium qoftë me kombëtaren, qoftë me ndeshjen e skuadrave tona në garat evropiane dhe me ato të kampionatit vendor, kanë bërë që gjendja e “Fadil Vokrrit” të rëndohet.

Si pasojë e kësaj, ky stadium mund ta humbasë licencën e UEFA-s si stadium i kategorisë së katërt.

Për këtë gjë ka folur edhe presidenti i FFK-së, Agim Ademi, i cili ka pranuar se gjendja e fushës është rënduar.

“Ne si FFK e kemi bërë të pamundurën që ta mirëmbajmë stadiumin ‘Fadil Vokrri’, duke e ditur se është stadiumi i vetëm në të cilin mund t’i zhvillojmë aktivitetet e ekipeve tona kombëtare. Duke e parë gjendjen e fushës para 6 muajve kemi intervenuar urgjentisht me ekspert të huaj për ta sanuar gjendjen, megjithatë ajo ka vazhduar të dëmtohet si pasojë e ngarkesës së jashtëzakonshme. Gjithashtu, ka vazhduar dëmtimi i objektit edhe në segmente tjera, qoftë nga publiku, qoftë nga ekipet të cilat i kanë zhvilluar ndeshjet aty”, ka thënë Ademi.

Për këtë gjë, Ademi kërkon urgjentisht nga Qeveria që stadiumin “Fadil Vokrri” ta shpallë si objekt të rëndësisë së veçantë dhe të interesit nacional.

“Renovimi i plotë i këtij stadiumi është bërë me pjesëmarrjen e Ministrisë së Sportit, Komunës së Prishtinës dhe FFK-së, por mirëmbajtja e tij është duke u bërë tash e sa vite vetëm nga FFK. Kjo nuk është aspak e lehtë, duke pasur parasysh faktin se për një vit mirëmbajtja e tij kushton rreth 170 mijë euro, teksa edhe numri i aktiviteteve është i papërballueshëm për këtë stadium. Për ta ruajtur këtë impiant, propozoj dhe kërkoj nga Qeveria që ta shpallë atë me një vendim të veçantë si objekt të interesit nacional, siç ka vepruar me disa objekte tjera. Në të kundërtën ky stadium do të degradohet”, tha presidenti i FFK-së.

Më tej, Ademi tha se nëse ka intervenim të shpejtë nga Qeveria Kurti, atëherë mund të shpëtohet ky stadium nga humbja e licencës së kategorisë së katërt të UEFA-s.

“Meqenëse nuk kemi arritur deri më tash ta kemi asnjë stadium tjetër të kategorisë së katërt, atëherë duhet të jemi të kujdesshëm me stadiumin ‘Fadil Vokrri’ dhe prioritet të kenë ndeshjet e ekipeve kombëtare. I kemi 8 ekipe të kombëtares që e zhvillojnë aktivitetin në këtë stadium dhe nëse kemi parasysh rregullat strikte të UEFA-s sa i përket kategorizimit të stadiumeve dhe gjendjen aktuale të stadiumit, atëherë duhet ta pranojmë se jemi në një situatë të palakmueshme dhe shumë lehtë mund ta humbim kategorinë e katërt të këtij stadiumi, e që më pas do të na sillte kokëçarje dhe humbje të mëdha”, është shprehur tutje Ademi për Kosovapress.

Ademi po ashtu ka kërkuar nga institucionet e nivelit qendror dhe lokal që sa më parë të intensifikohen punët në stadiumet e qyteteve, në mënyrë që të ketë më shumë alternativa për zhvillim të aktiviteteve të futbollit. 

/GazetaSinjali/