image Emiratet e Bashkuara Arabe për marrëveshjen mes Kosovës dhe Serbisë: Mbështesim propozimin e BE-së
[wp-story id="814678"]

Politikë

Emiratet e Bashkuara Arabe për marrëveshjen mes Kosovës dhe Serbisë: Mbështesim propozimin e BE-së

news image

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë përshëndetur marrëveshjen e arritur ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, gjatë bisedimeve që u zhvilluan në Maqedonisë së Veriut, lidhur me programin për zbatimin e planit të pajtimit ndërmjet dy vendeve, i cili sponsorizohet nga Bashkimi Evropian.

Ndihmës ministrja e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar për Çështjet Politike dhe Përfaqësuesja e Përhershme e Emirateve të Bashkuara Arabe në Kombet e Bashkuara, Lana Zaki Nusseibeh, vlerësoi marrëveshjen, duke theksuar se ajo përfaqëson një hap të rëndësishëm drejt forcimit të paqes dhe sigurisë në nivel rajonal dhe ndërkombëtar.

Në këtë drejtim, ajo pohoi mbështetjen e Emirateve të Bashkuara Arabe për të drejtën ndërkombëtare, në veçanti respektimin e sovranitetit të shteteve, mosndërhyrjen në punët e tyre të brendshme dhe zgjidhjen paqësore të mosmarrëveshjeve.

Ajo shpjegoi se në dritën e sfidave urgjente globale, Emiratet e Bashkuara Arabe beson në rëndësinë e ndërtimit të urave, bashkëpunimit dhe dialogut për të zgjidhur dallimet me mjete paqësore, për të rritur besimin në atë që bashkon këndvështrime të ndryshme.

Ajo shprehu vlerësimin për rolin e Bashkimit Evropian në mbështetjen dhe lehtësimin e zbatimit të marrëveshjes, duke theksuar gatishmërinë e Emirateve të Bashkuara Arabe për të mbështetur rrugën e sponsorizuar nga Bashkimi Evropian dhe rëndësinë e përpjekjeve të përbashkëta për të përmirësuar diplomacinë dhe dialogun.

Nusseibeh theksoi se Emiratet e Bashkuara Arabe kanë marrëdhënie të ngushta si me Serbinë ashtu edhe me Kosovën dhe pret me padurim rritjen e horizontit të bashkëpunimit për arritjen e interesave të përbashkëta.

Ajo tha se Emiratet e Bashkuara Arabe afirmojnë aspiratën e saj për suksesin e kësaj marrëveshjeje, në një mënyrë që kontribuon në arritjen e stabilitetit dhe rrit prosperitetin dhe zhvillimin e popujve të Serbisë dhe Kosovës, si dhe të vendeve të tjera të Ballkanit Perëndimor.

/GazetaSinjali/