image Diskriminim në paga, Qeveria detyrohet të paguajë mbi 100 mijë euro për 52 punonjës
[wp-story id="814678"]

Politikë

Diskriminim në paga, Qeveria detyrohet të paguajë mbi 100 mijë euro për 52 punonjës

news image

Gjykata Themelore në Prishtinë ka aprovuar padinë e 52 nëpunësve civilë, të cilët kishin paditur Qeverinë për diskriminim në paga.

Në vendimin që ka siguruar “Betimi në Drejtësi”, thuhet se Qeveria e Kosovës është obliguar t’ua paguajë mbi 100 mijë euro për paga këtyre zyrtareve që i kishte diskriminua në paga në vitin 2017.

Gjithashtu, sipas vendimit, Qeveria duhet të paguajë edhe 4 mijë e 734 euro shpenzime të procedurës.

Këta 52 nëpunësit civilë kishin ushtruar padi me synimin se ishin diskriminuar kur më 2017 në mënyrë selektive ishin rritur pagat e një pjesë të stafit të Zyrës së Kryeministrit nga ish-kryeministri Ramush Haradinaj.

Në atë kohë, përveç vetes, Haradinaj me vendim të Qeverisë ia kishte rritur rrogat edhe ministrave, këshilltarëve politikë dhe një pjesë të shërbyesve civilë.

Pjesa e stafit civil që nuk ishin prekur nga ky vendin e kishin paditur Qeverinë.

/GazetaSinjali/