image "Dëbimi i ukrainasve i ngjashëm me taktikat naziste"
[wp-story id="814678"]

Botë

“Dëbimi i ukrainasve i ngjashëm me taktikat naziste”

news image

Komisionerja e Ukrainës për të Drejtat e Njeriut, Lyudmyla Denisova, ka akuzuar trupat ruse se kanë dëbuar me forcë më shumë se 19,600 civilë, duke përfshirë 3,300 fëmijë, nga rajonet e diskutueshme Donetsk dhe Luhansk, duke cituar shifra të Qendrës Kombëtare Ruse për Menaxhimin e Mbrojtjes.

Shkalla e zhvendosjes së detyruar është e krahasueshme vetëm me dëbimin e Hitlerit gjatë Luftës së Dytë Botërore”, tha Denisova në Telegram, shkruan Al Jazeera.

Komisioneri shtoi se ministri rus i mbrojtjes kishte raportuar gjithashtu zhvendosjen e 90,000 njerëzve nga rajoni i Kherson. Moska ka pretenduar se zhvendosja është vullnetare.

/GazetaSinjali/