image Australia me 6.6 milionë banorë do të karantinohet përsëri

Botë

Australia me 6.6 milionë banorë do të karantinohet përsëri

news image

Australia me 6.6 milion banorë do të karantinohet përsëri.

Këtë e përcaktuan autoritetet lokale, për shkak të numrit të madh të rasteve të reja të infeksionit të virusit koronar.

Karantina hyn në fuqi në mesnatën e së martës dhe do të zgjasë së paku gjashtë javë

Disa javë pasi filloi hapja graduale, banorët e këtyre zonave do të jenë në gjendje të lënë shtëpitë e tyre për arsye urgjente, të tilla si të shkojnë në punë, te mjeku, të bëjnë ushtrime ose të bëjnë pazar.

Vizitorët nuk lejohen në konvikte, dhe shkollat ​​në zonat e prekura nuk do të hapin dyert e tyre për një javë tjetër, siç parashikohet në kalendarin e shkollës.

Shteti i Victoria-s regjistroi 191 raste të reja të koronavirusit në 24 orë, që është numri më i lartë që nga shpërthimi i epidemisë.

Andrews tha se ishte e qartë për të që mbyllja do të shkaktonte “dëme të mëdha”, por theksoi se nuk kishte asnjë alternativë tjetër.

“Vendet që hapen gradualisht do të duhet të kthehen në një sistem të dorëzimit ekskluziv,” tha ai.

Guvernatori tha se situata në shtetin e Victoria-s me siguri do të përkeqësohet para se bëhet më mirë, dhe banorët që nuk respektojnë karantinën do të përballen me ndëshkim. /Gazera Sinjali/