image Anulohet komplet turneu "Wimbledon"

Sporte të tjera

Tenis/ Anulohet komplet turneu “Wimbledon”

news image

Organizatorët e Wimbledon do të njoftojnë anulimin e turneut të mërkurën për shkak të pandemisë koronavirus, sipas nënkryetarit të Federatës Gjermane të Tenisit (DTB), Dirk Hordorff.

Të gjithë zyrtarët e klubit të tenisit në Angli kishin thënë që turneu, i planifikuar të fillonte më 29 qershor, nuk do të luhej pas dyerve të mbyllura dhe shtyrja nuk ishte pa ndonjë rrezik dhe vështirësi të konsiderueshme.

“Wimbledon ka deklaruar se ata do të kenë një mbledhje të bordit të Mërkurën e ardhshme dhe do të marrin vendimin përfundimtar atje,” i tha Hordorff Sky Germany. “Unë jam gjithashtu i përfshirë në organet e ATP dhe WTA. Vendimet e nevojshme janë marrë tashmë atje dhe Wimbledon do të vendoset të anulohet të mërkurën e ardhshme. Nuk ka dyshim për këtë. Kjo është e nevojshme në situatën aktuale.