image Ankesa pas lansimit të iPhone 15, telefonat po nxehen më shumë

Telefona

Ankesa pas lansimit të iPhone 15, telefonat po nxehen më shumë

news image

Kompania Apple ka hasur në kritika për një gabim në sistemin e saj operativ dhe përditësimet e aplikacioneve si Instagram për mbinxehjen e iPhone 15 të ri.

Që kur modeli i fundit i smartfonit doli në shitje në shtator, disa përdorues janë ankuar se pajisjet po nxehen shumë për t’u prekur.

Apple tha se kishte një gabim gjatë përditësimit të iOS 17 në telefon.

Por gjithashtu pohoi se ndryshimet në aplikacionet e palëve të treta “po bëjnë që ato të mbingarkojnë sistemin”.

Përdoruesit e iPhone kanë pritur që pajisjet e tyre të nxehen gjatë konfigurimit fillestar ose kur ato po rezervohen, për shkak të sasisë së fuqisë përpunuese që përdoret dhe celularit që punon jashtë orarit – por këto probleme me iPhone 15 kanë qenë më të këqija .

Përdoruesit u ankuan në mediat sociale se telefonat e rinj po nxeheshin.

Apple tha se pajisja mund të ndihet më e ngrohtë në ditët e para “pas konfigurimit ose restaurimit të pajisjes për shkak të rritjes së aktivitetit në sfond”.

Kompania tha: “Ne kemi identifikuar disa kushte që mund të shkaktojnë që iPhone të funksionojnë më të ngrohtë se sa pritej.”

Kjo përfshin një gabim në iOS 17, i cili është versioni më i fundit i softuerit të Apple, i cili është i aksesueshëm për modelet e tij më të fundit.

Ai tha se “një çështje tjetër përfshin disa përditësime të fundit të aplikacioneve të palëve të treta që po i bëjnë ata të mbingarkojnë sistemin,” dhe po punon me zhvilluesit e aplikacioneve për rregullimet që janë në proces të shpërndarjes.

Ndër aplikacionet që fajësohen për problemin janë Instagram, Uber dhe videoloja Asphalt 9, sipas Apple.

Instagram tashmë e rregulloi problemin me aplikacionin e tij javën e kaluar.

Rregullimi i ardhshëm i gabimeve në iOS 17 nuk do të zvogëlojë performancën për të adresuar temperaturën e iPhone.

Apple theksoi se ngrohja e telefonave nuk është e lidhur me mbështjellësin e ri të titanit që strehon iPhone 15 Pro dhe iPhone 15 Pro Max në vend të çelikut inox të përdorur në telefonat inteligjentë të vjetër.

Ai hodhi poshtë gjithashtu spekulimet se problemi i mbinxehjes kishte të bënte me portën e re USB-C që e lejoi atë të pajtohej me një mandat të lëshuar nga rregullatorët evropianë.

Apple tha se çështja nuk është një rrezik sigurie apo lëndimi dhe nuk do të ndikojë në performancën afatgjatë të telefonit.

/GazetaSinjali/