COVID-19

Të infektuar

5118

Të shëruar

2370

Të vdekur

108

Adoleshenjta zbulon mënyrën më të mirë për të monitoruar ‘këndin e vdekur’ gjatë vozitjes

news image

Alaina Gassler, adoleshentja 14-vjeçare nga Pensilvania e Shteteve të Bashkuara, e ka projektuar një sistem për të monitoruar këndin e vdekur gjatë vozitjes.

Si pjesë e një konkursi shkollor, ajo ka punuar në zhdukjen e këtij bllokimi, që ia pamundëson shoferëve të shohin nëse e kanë dikë në afërsi.

Në pjesën e jashtme të anës së pasagjerit, është vendosur një kamerë, derisa në tavan është vendosur një sistem projektori, që transmeton në kohë reale, të gjitha pamjet që merren jashtë, nga po e njëjta pjesë.

Ky zbulim që ka bërë adoleshentja, i ka siguruar asaj çmimin e parë në Samueli Foundation Prize si dhe shpërblim prej 25 mijë dollarëve.

Derisa ky sistem është shumë i thjeshtë dhe i punuar me pajisje jo të avancuara teknologjike, një format i njëjtë mund të përdoret nga prodhuesit e mëdhenj, që ta zhvillojnë, për ta bërë këtë monitorim sa më të mirë./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin