image 600 njerëz vdiqën në sulmin ajror rus në teatrin e Mariupolit

Botë

600 njerëz vdiqën në sulmin ajror rus në teatrin e Mariupolit

news image

Rreth 600 njerëz u vranë kur Rusia bombardoi një teatër në Mariupol në mars, informon agjencia e lajmeve Associated Press.

Në kohën e goditjes, fjala “fëmijë” ishte shkruar me germa gjigante në tokë jashtë ndërtesës, e cila përdorej si strehë për bomba.

Sulmi besohet të ketë shkaktuar humbjen më të keqe të jetës së njerëzve me një goditje të vetme që nga fillimi i pushtimit, dhe hetimi i AP e vendos numrin e të vdekurve rreth dyfishin e vlerësimit të mëparshëm prej 300.

Agjencia e lajmeve foli me 23 të mbijetuar, shpëtues dhe ata që e njohin përdorimin e teatrit si strehë për bomba, raporton BBC

Ata ndërtuan gjithashtu një model 3D të planimetrisë së ndërtesës dhe ekzaminuan foto dhe video të teatrit nga para, gjatë dhe pas ngjarjes.

/GazetaSinjali/