image 1,500 automjete të parkuara 'përjetësisht' në kryeqytet - Sinjali

Parkingu/ 1,500 automjete të parkuara ‘përjetësisht’ në kryeqytet

news image

Pothuajse në çdo lagje të kryeqytetit ka automjete të braktistura që zënë hapësirat publike.

Sikur të mos mjaftonte mungesa e parkingjeve në Prishtinë, këto vetura bëhen problem shtesë për qytetarët.

Pronarët e automjeteve i lënë ato të parkuara për periudha të gjata në trotuare ose hapësira të tjera publike, duke vështirësuar qarkullimin edhe të këmbësorëve.

Sipas drejtuesve të Komunës së Prishtinës janë mbi 1500 vetura që nuk përdoren dhe me vite nuk kanë lëvizur nga parkingjet e ndërtesave, të cilat përveç që bllokojnë hapësirat publike, prishin edhe pamjen e qytetit.

Nga Policia e Kosovës i thanë KosovaPress-it se në një plan të afërm do t’i largojnë të gjitha automjetet që kanë defekte e që vazhdojnë të qëndrojnë në parkingje publike.

Në përgjigjen e Policisë së Kosovës, thuhet se ata do të largojnë edhe veturat që janë parkuar në hapësira publike që bizneset i shfrytëzojnë apo i rezervojnë vetëm për klientët e tyre.

Sipas tyre, i gjithë ky aksion do të bëhet në koordinim edhe me inspeksionin komunal.

“Policia e Kosovës në fazën e dytë të planit operativ “Qarkullimi i lirë’’ ka paraparë edhe largimin e automjeteve të cilat gjenden me defekt dhe të cilat janë të vendosura në parkingje publike. Po ashtu, do të largojmë edhe veturat në hapësira që bizneset i shfrytëzojnë për klientët e tyre siç janë autolarjet, serviset e automjeteve etj.. Gjithsesi duhet të ketë koordinim të plotë me inspeksionin komunal. Policia e Kosovës, respektivisht Drejtoria Rajonale e Policisë është duke planifikuar që në fazën e dytë së bashku të fillojnë me implementimin e këtij plani operativ”, thuhet në përgjigjen e Policisë së Kosovës.

Veturat jashtë përdorimit po bllokojnë edhe trotuaret dhe banorët thonë se me këtë hall po përballen prej vitesh.

Ata u shprehën të shqetësuar për veturat e palëvizshme, që i kanë zënë hapësirat publike.

Sipas tyre, Policia e Kosovës dhe komuna nuk ka ndërmarrë ndonjë aksion për largimin e këtyre veturave.

Ismail Ismajli, banor i Lagjes “Dardania” në Prishtinë tha se, një ndër problemet më të mëdha në këtë lagje, janë makinat e vjetra të cilat sipas tij i kanë bllokuar parkingjet dhe janë bërë problem për banorët që jetojnë në atë zonë.

“Sigurisht që ka pengesa plot e përplot në parkingjet e Prishtinës, por kryesisht makinat e vjetra janë një ndër problemet më të mëdha që e bllokojnë parkingun për ata që banojnë në atë rreth apo në atë lagje. Nuk e di sa është përgjegjëse komuna por ata duhet të merren vesh me organet tjera dhe të përpiqen ti largojnë këto makina sepse ato përveç që zënë vend janë edhe të dëmshme sepse lirojnë gazrat që kanë mbet brenda në ato makina”, u shpreh Ismaili.

Hysen Gashi nga Prishtina tha se makinat e vjetra janë pengesë e madhe dhe sipas tij disa prej tyre nuk kanë lëvizur qe 5-6 muaj nga parkingjet.

“Po na pengojnë kerret po çka me bë, janë bukur moti qe 5-6 muaj”, u shpreh ai.


Shpërndaje artikullin