image 15 për qind me pak lindje në Shqipëri, shkak abortet nga COVID

Shqipëri

15 për qind me pak lindje në Shqipëri, shkak abortet nga COVID

news image

Bie me 15% numri i lindjeve gjatë periudhës së pandemisë në Shqipëri.

Mjeku obsetër gjinekolog i Maternitetit “Koço Gliozheni”, Nderim Horeshka thotë se, një prej shkaqeve, është aborti spontan për shkak të COVID-it.

Për shkak të rasteve të rënda apo dhe humbjet e jetës, mjekët apelojnë për marrjen e dozës së tretë nga gratë shtatzënë, raporton abc.news.al.

Nga studimet e kryera, ka rezultuar se foshnjat e lindura nga nëna të vaksinuara, kanë qenë me imunitet për sa i përket COVID-it.

/GazetaSinjali/