image Von der Leyen: Qëndrimi i Kinës ndaj luftës në Ukrainë do të jetë 'një faktor përcaktues për marrëdhëniet BE-Kinë'

Botë

Von der Leyen: Qëndrimi i Kinës ndaj luftës në Ukrainë do të jetë ‘një faktor përcaktues për marrëdhëniet BE-Kinë’

news image

Kina duhet të luajë një rol në presionin për një “paqe të drejtë” në Ukrainë dhe roli i saj në konflikt do të jetë jetik në formësimin e marrëdhënieve me Bashkimin Evropian, tha të enjten presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen.

Kina, si një anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, kishte përgjegjësinë për të luajtur një rol konstruktiv në avancimin e një paqeje të bazuar në integritetin territorial të Ukrainës, me tërheqjen e forcave pushtuese ruse.

“Çdo plan paqeje që në fakt do të konsolidonte aneksimet ruse nuk është thjesht një plan i zbatueshëm. Duhet të jemi të sinqertë në këtë pikë,” tha Von der Leyen në një fjalim në Bruksel në prag të një udhëtimi në Pekin.

“Si Kina vazhdon të ndërveprojë me luftën e Putinit do të jetë një faktor përcaktues për marrëdhëniet BE-Kinë në vazhdim.”

/GazetaSinjali/