image The Guardian: Drogë në festat e ish kryeministrave britanikë

Botë

The Guardian: Drogë në festat e ish kryeministrave britanikë

news image

Gjurmë droge u gjetën në disa festa të organizuara nga zyrtarë të lartë britanikë, raporton The Guardian. Gazeta raporton se një pluhuri i bardhë u zbulua në pronën Chevening në Kent në verë, pak ditë para përfundimit të mandatit të Boris Johnson, kur Liz Truss ishte sekretare e Jashtëm dhe po konkurronte për kryeministre.

Truss organizoi një ngjarje në 19-21 gusht (e premte deri të dielën), ndërsa konkurronte për postin e kryeministrit. Një tjetër festë u mbajt në datat 2-4 shtator. Të dyja ngjarjet u ndoqën nga aleatët politikë të Truss. Një anëtar i stafit pretendoi se kishte testuar pluhurin e bardhë dhe zbuloi se ishte kokainë.

Burime të ndryshme raportuan për gjetje të ngjashme në Downing Street 10, pas dy festave të organizuara nga Boris Johnson gjatë bllokimeve kur ai ishte kryeministër. Megjithatë, sipas asaj që raporton The Guardian, Johnson nuk ka marrë pjesë në asnjërën nga këto festa.

The Guardian thekson se nuk ka asnjë provë që as Truss ose Johnson po përdornin ose se ata e dinin që po përdorej drogë. The Guardian ka kërkuar koment nga Truss, zëdhënësi i të cilit e përshkroi raportin si “kategorikisht të pavërtetë”. /abcnews.al

/GazetaSinjali/