image Të hënën mblidhet Kryesia e Kuvendit, çka pritet të diskutohet
[wp-story id="814678"]

Politikë

Të hënën mblidhet Kryesia e Kuvendit, çka pritet të diskutohet

news image

Të hënën do të mblidhet Kryesia e Kuvendit të Kosovës, ku parashihet të diskutohen disa pika, shkruan Gazeta Sinjali.

Kjo mbledhje do të fillojë nga ora 11:00, sipas një komunikate për media.

Ndërsa disa nga pikat që përfshin rendi i ditës janë, zgjedhja e një anëtari të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës nga radha e komunitetit serb, vazhdimi i debatit parlamentar për politikë të jashtme, Zgjedhja e pesë (5) zëvendësve të Avokatit të Popullit.

Komunikata e plotë:

Rendi i ditës

Miratimi i procesverbaleve të mbledhjeve të mëparshme të Kryesisë së Kuvendit,

Pika e papërfunduar nga Seanca plenare, e mbajtur më 22, 23, 24 shkurt, 16 mars dhe 14 prill 2022:

Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-104 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit nr.03/L-040 për vetëqeverisjen lokale,

III. Pika e papërfunduara nga Seanca plenare, e mbajtur më 24, 25 shkurt, 16 mars dhe 14 prill 2022:

Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 08/L-023 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 03/L-064 për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës.

Pika e papërfunduar nga Seanca plenare, e mbajtur më 7 dhe 14 prill 2022:

Zgjedhja e një (1) anëtari të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës, nga radha e komunitetit serb,

Pika e papërfunduar nga Seanca plenare, e mbajtur më 12 prill 2022:

Vazhdimi i debatit parlamentar për politikën e jashtme.

Pika e papërfunduar nga Seanca plenare, e mbajtur më 14, 19 prill dhe 11 maj 2022:

Debat parlamentar në lidhje me situatën e sigurisë në vend.

VII. Përgatitjet për Seancë plenare të re të radhës:

Deklarimet jashtë rendit të ditës,

Pyetjet parlamentare,

Miratimi i procesverbalit nga Seanca plenare e mëparshme,

Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-113 për Policinë Ushtarake në Forcën e Sigurisë së Kosovës,

Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 08/L-133 për Komisionerin Parlamentar për Forcën e Sigurisë së Kosovës,

Zgjedhja e pesë (5) zëvendësve të Avokatit të Popullit.

VIII. Shqyrtimi i propozimeve dhe i kërkesave.

/GazetaSinjali/