image Shtëpia e Bardhë paralajmëron pasoja të reja për ata që kalojnë kufirin kundërligjshëm

Botë

Shtëpia e Bardhë paralajmëron pasoja të reja për ata që kalojnë kufirin kundërligjshëm

news image

Presidenti Joe Biden njoftoi veprime të reja për zbatimin e kufirit të enjten, sipas një deklarate të lëshuar nga Shtëpia e Bardhë.

“Këto masa do të zgjerojnë dhe përshpejtojnë rrugët ligjore për migrimin e rregullt dhe do të rezultojnë në pasoja të reja për ata që nuk arrijnë t’i përdorin ato rrugë ligjore. Ata gjithashtu mbështeten në suksesin e nismës së Venezuelës, e cila filloi në tetor 2022 dhe ka rezultuar në një rënie dramatike të numrit të shtetasve venezuelianë që përpiqen të hyjnë në Shtetet e Bashkuara në mënyrë të paligjshme”, thuhet në deklaratë.

Administrata e Biden tha se do të vendosen pasoja të reja për individët që tentojnë të kalojnë kufirin në mënyrë të paligjshme, duke përfshirë rritjen e përdorimit të heqjes së përshpejtuar.

“Në hyrje në fuqi menjëherë, individët që tentojnë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara pa leje, nuk kanë bazë ligjore për të qëndruar dhe nuk mund të dëbohen në përputhje me Titullin 42, do t’i nënshtrohen gjithnjë e më shumë largimit të përshpejtuar në vendin e tyre të origjinës dhe i nënshtrohen një ndalim për rihyrje prej 5 vitesh”, tha Shtëpia e Bardhë.

Administrata Biden do të zgjerojë gjithashtu procesin e lirimit me kusht për venezuelianët tek Nikaraguanët, Haitianët dhe Kubanët. Deri në 30,000 individë nga këto vende, të cilët kanë një sponsor të përshtatshëm dhe kalojnë kontrollet e ventilimit dhe të historisë, mund të vijnë në SHBA çdo muaj për një periudhë prej dy vjetësh dhe të marrin autorizim të vlefshëm.

Ndërkohë, Meksika do të pranojë gjithashtu kthimin e 30,000 individëve në muaj nga këto katër vende që kalojnë kufirin në mënyrë të paligjshme.

Administrata Biden tha se planifikon gjithashtu të mirëpresë deri në 20,000 refugjatë nga vendet e Amerikës Latine dhe Karaibeve gjatë 2023 dhe 2024, nga ana tjetër “duke i vënë Shtetet e Bashkuara në hapin e më shumë se trefishit të pranimeve të refugjatëve nga hemisfera perëndimore vetëm këtë vit fiskal”.

/GazetaSinjali/