image Shqipëria në mesin e vendeve që vuajnë nga shpopullimi
[wp-story id="814678"]

Rajon

Popullsia/ Shqipëria në mesin e vendeve që vuajnë nga shpopullimi

news image

Shqipëria është renditur e e trembëdhjeta me radhë në listën e vendeve që po humbin më shumë popullsi.

Kjo është renditja e Bankës Botërore për vitin 2018.

Rusia, Moldavia, Bjellorusia, Italia, Portugalia, Hungaria, Japonia, Shqipëria, Greqia, Ukrania, Serbia, Rumania, Bullgaria, Letonia, Bosnje-Herzegovina, Krocia, Siria, Nauru, Lituania, Venezuela

Ndonëse popullsia në të gjithë botën është duke u rritur dhe shumë studiues janë më të shqetësuar për mbipopullimin, disa vende vuajnë më shumë nga shpopullimi.

Lëvizjet në masë të emigracionit që janë vënë re në dekadat e fundit e kanë ndryshuar botën në mënyra të ndryshme.

Vende si Britani janë përpjekur të largohen nga BE me emigrimin si një nga arsyet kryesore, ndërkohë vende të tjera vuajnë largimin e popullsisë, gjë që krijon probleme të tjera./Gazeta Sinjali/