image Shqipëria e Bullgaria mposhtin Rusinë për t’u kthyer në organin e të drejtave të OKB-së

Politikë

Shqipëria e Bullgaria mposhtin Rusinë për t’u kthyer në organin e të drejtave të OKB-së

news image

Rusia ka dështuar në përpjekjen e saj për t’u kthyer në organin më të lartë të Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut.

Rivalët e Moskës fituan shumë më shumë vota në Asamblenë e Përgjithshme në një zgjedhje që shihet si një test kyç i përpjekjeve perëndimore për ta mbajtur vendin të izoluar.

Në votimin e fshehtë, Rusia fitoi 83 vota kundrejt 160 për Bullgarinë dhe 123 për Shqipërinë, e cila kishte konkurruar kundër saj në të njëjtin grupim të Evropës Lindore për dy vende në Këshillin e të Drejtave të Njeriut me qendër në Gjenevë, raporton Sky news.

“Shtetet anëtare të OKB-së i dërguan një sinjal të fortë udhëheqjes ruse se një qeveri përgjegjëse për krime të panumërta të luftës dhe krime kundër njerëzimit nuk përket atje”, tha Louis Charbonneau, drejtor i Kombeve të Bashkuara në Human Rights Watch.

Nuk pati asnjë reagim të menjëhershëm nga Moska.

Rusia u rrëzua nga këshilli 18 muaj më parë në një shtytje diplomatike të udhëhequr nga ShBA-ja.

/GazetaSinjali/