image Shpërthimi i Covid-19 në Kinë, Shqipëria mbledh Komitetin Teknik të Ekspertëve

Shqipëri

Shpërthimi i Covid-19 në Kinë, Shqipëria mbledh Komitetin Teknik të Ekspertëve

news image

Për shkak të shpërthimit të Covid-19 në Kinë, ditën e sotme është mbledhur Komiteti Teknik i Ekspertëve në Shqipëri.

Komiteti ka ndjekur me vëmendje dhe në vazhdimësi situatën epidemiologjike.

Situata aktuale në vend paraqitet e kontrolluar.

Mesatarja e rasteve të reja ditore javën e fundit është 18, ndërsa incidenca dy javore është 8 për 100000.

Ndërsa numri i rasteve aktive sot në Shqipëri është 195.

Në lidhje me vaksinimin në Shqipëri deri me sot janë aplikuar rreth 3,282,000 doza dhe popullsia target për vaksinimin sot paraqitet e vaksinuar në masën 60.8%.

Komiteti i ekspertëve, pasi analizoi situatën epidemiologjike, në vend në Europë edhe më tej, vlerëson se do të vazhdoje të monitorojë me shumë kujdes dinamikën e kësaj situate, dhe do të vlerësojë masat e marra nga vendet e tjera dhe rekomandimet e ECDC dhe të OBSH-së.

Rakacolli: Do të vlerësojmë hap pas hapi nevojën për masa shtesë në përputhje me dinamikën e zhvillimit të situatës ekonomike. Le të vazhdojmë të kryejmë vaksinat sipas rekomandimeve të mjekut të familjes, në mënyrë që të mos afektohemi nga një valë e re. Prandaj ata qytetarë të cilët kanë kryer dy dozat e vaksinës bazë dhe nuk kanë bërë dozën e tretë ose të katërt të rendin menjëherë drejt qendrave të vaksinimit dhe t’i kryejnë këto doza. Po ashtu edhe ata të cilët deri më sot nuk e kanë kryer akoma vaksinimin bazal të shkojnë drejt qendrave tona të vaksinimit për ta aplikuar këtë vaksinë, është e vetmja mënyrë e cila na mbron nga sëmundja dhe na mbron nga shpërthimi i një vale të re./Abcnews.al/

/GazetaSinjali/