image Shkenca thotë se burrat duan më shumë seks në dimër

Këshilla

Shkenca thotë se burrat duan më shumë seks në dimër

news image

Hulumtimet e reja thonë se burrat kanë një dëshirë më të lartë seksuale gjatë muajve të dimrit.

Në një studim të fundit të botuar në “Psikologjinë e Seksualitetit Njerëzor”, u tha se nga muaji dhjetor deri në muajin shkurt niveli i dëshirës për seks ishte më i madh tek burrat.

Aubjektet e anketimit raportuan se tërheqja ndaj partnerëve të tyre arriti kulmin gjatë këtyre muajve të dimrit.

“Gjatë muajve të nxehtë, burrat i shohin vazhdimisht parneret e tyre më të zbuluara në veshje, ndërkaq gjatë muajve të dimrit ato janë më të mbuluara dhe kjo i bën ata më kureshtar, ndaj edhe kanë nivel më të lart të eksitimit”, thuhet në studim.

Sipas UC Health Media Group, dimri ndikon në disponimin tonë në mënyra të ndryshme  dhe shpesh jo për mirë, shkruan Lelo.

Gjatë dimrit shpesh na ndodh që të vuajmë nga ankthi dhe depresioni, ndaj sipas shkencëtarëve kjo mund të shkaktojë nevojën për intimitet me partnerin.

Studime të tjera zbulojnë se në dëshirën më të madhe seksuale tek burrat ndikon edhe qëndrimi më i gjatë brenda gjatë muajve të ftohtë.

/GazetaSinjali/