image ShBA: Ushtria ruse ka humbur 10% të aseteve ushtarake të përdorura në pushtimin e Ukrainës

Botë

ShBA: Ushtria ruse ka humbur 10% të aseteve ushtarake të përdorura në pushtimin e Ukrainës

news image

SHBA vlerëson se rreth 8% deri në 10% e aseteve ushtarake ruse të përdorura në pushtimin e Ukrainës tani janë shkatërruar ose të pafuqishme, sipas një zyrtari amerikan të njohur me inteligjencën më të fundit.

Pajisjet e humbura përfshijnë tanke, avionë, artileri dhe mjete të tjera ushtarake. Kjo është afër dyfishi i humbjeve që raportoi CNN javën e kaluar kur u vlerësua se Rusia kishte humbur 3% deri në 5% të aseteve të saj ushtarake.

ShBA vlerëson se ushtria ukrainase ka humbur një përqindje të ngjashme të aseteve të saj, tha zyrtari.

/GazetaSinjali/