image ShBA-ja nuk mund të konfirmojë përdorimin e armëve kimike në Mariupol

Botë

ShBA-ja nuk mund të konfirmojë përdorimin e armëve kimike në Mariupol

news image

Një zyrtar i lartë i mbrojtjes amerikane ka thënë se vendi nuk mund të konfirmojë përdorimin e armëve kimike në Mariupol.

Zyrtari, i cili foli në kushte anonimiteti, tha se ShBA-ja nuk ka informacion për të mbështetur lëvizjen e agjentëve kimikë në ose afër Ukrainës.

ShBA-ja dhe Britania kanë qenë të dyja duke shqyrtuar raportet pasi regjimenti Azov i Ukrainës tha se tre ushtarë u plagosën nga “një substancë helmuese” në një sulm të djeshëm, raporton Reuters.

Megjithatë, asnjë provë nuk është paraqitur për të konfirmuar përdorimin e armëve kimike.

/GazetaSinjali/