image Rrëfimet e Princ Harry, thotë se ka vrarë 25 luftëtarë talebanë në Afganistan

Botë

Rrëfimet e Princ Harry, thotë se ka vrarë 25 luftëtarë talebanë në Afganistan

news image

Një nga sferat që Princi Harry mbulon në kujtimet e tij është koha duke shërbyer si pilot helikopteri në Afganistan në 2012-2013.

Harry thotë se mori pjesë në gjashtë misione, të cilat përfshinin vdekje, por i shihte ato si të justifikueshme, shkruan BBC.

“Nuk ishte një statistikë që më mbushte me krenari por as nuk më la të turpëruar”, shkruan ai.

“Kur e gjeta veten të zhytur në vapën dhe konfuzionin e luftimeve, nuk i mendoja ata 25 si njerëz. Ata ishin pjesë shahu të hequr nga tabela, njerëzit e këqij u eliminuan para se të vrisnin njerëz të mirë”.

/GazetaSinjali/