image Rekomandohet që deri në tetor të mos ketë nisje të mësimit

Arsim

Rekomandohet që deri në tetor të mos ketë nisje të mësimit

news image

Situata e rënduar me pandeminë bëri që procesi mësimor të mos nis më 1 shtator. IKShPK po rekomandon që masat antiCOVID të vazhdojnë edhe më tutje.

Një vlerësim që procesi mësimor duhet të shtyhet e ka dhënë edhe infektologu Shemsedin Dreshaj.

Ai thotë se fillimi i mësimit para tetorit paraqet rrezikshmëri të lartë infektimesh.

“Mësimi i sigurt s’mund të fillojë as para datës 1 tetor. Për shkak se nën 1 është përfshirja, nën 2 është doza e dytë dhe nën 3 është intervali dy javor që ka nevojë secili person që ka marrë dozën e dytë që të sigurojë imunitet stail”, tha Dreshaj për RTV Dukagjini.

/GazetaSinjali/