image Policia e Kosovës pajiset me kamera në trup, njofton se kanë filluar fazën testuese

Siguri

Policia e Kosovës pajiset me kamera në trup, njofton se kanë filluar fazën testuese

news image

Nga sot Policia e Kosovë do të përdor kamera në trup, me qëllim që të argumentojë aktivitetet policore që kryhen gjatë detyrës zyrtare në terren, si dhe të rrisë përgjegjësinë, transparencën dhe llogaridhënien ndaj qytetarëve, raporton Gazeta Sinjali.

Siç njofton Policia, vite më parë në mbështetje dhe përkrahje nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ICITAP dhe INL), kishte filluar pilot- projektin për pajisje të zyrtarëve të tyre me kamera të trupit.

“Për t’u finalizuar si i tillë projekti, në bashkëpunim dhe koordinim me institucionet kompetente, fillimisht janë përgatitur dokumentacionet e nevojshme dhe Procedurat Standarde të Operimit, për të arritur tani deri në fazën testuese të përdorimit të kamerave të trupit në terren”, thuhet në njoftim.

Kjo fazë testuese do të fillojë nga Njësia për Kontroll të Autostradave, për të vazhduar më pas edhe me njësitë tjera policore.

/GazetaSinjali/