image Osmani pas takimit me Sarrazin: Veprimet e Policisë ndaj strukturave kriminale të Vuçiqit janë legjitime

Politikë

Osmani pas takimit me Sarrazin: Veprimet e Policisë ndaj strukturave kriminale të Vuçiqit janë legjitime

news image

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, ka pritur sot në takim të dërguarin e posaçëm të Republikës Federale të Gjermanisë për Ballkanin Perëndimor, Manuel Sarrazin, takim ky në të cilin është biseduar për zhvillimet e fundit në veri të Republikës së Kosovës.

Sipas njoftimit të Presidencës, në takim është biseduar për zhvillimet e fundit në veri të Republikës së Kosovës.

Osmani ka theksuar se veprimet kriminale në veri të orkestruara nga struktura ilegale të mbështetura nga Beogradi, kanë për qëllim moslejimin e kryetarëve të ri të komunave në veri të vendit të ushtrojnë detyrat sipas ligjit dhe kushtetutës dhe instrumentalizimin e popullatës lokale serbe për të krijuar vakuum institucional, klimë të përgjithshme frike dhe pasigurie.

“Pavarësisht këtyre përpjekjeve, Kosova ka ndërmarrë veprime muajt e fundit për të shtensionuar situatën pas dorëheqjes së kryetarëve të komunave në veri të vendit në nëntor te vitit te kaluar dhe proceset demokratike e ligjore kanë vazhduar në përputhje me ligjin dhe Kushtetutën”, thuhet në njoftim.

Ajo ka theksuar rëndësinë e mbështetjes së aleatëve ndërkombëtar dhe koordinimit të vazhdueshëm me ta në përpjekje për paqe, siguri dhe stabilitet të qëndrueshëm.

“Presidentja Osmani ka përsëritur se veprimet e Policisë së Kosovës ndaj strukturave ilegale e grupeve kriminale të Vuçiqit janë legjitime, në realizim të detyrave të tyre kushtetuese dhe në mbrojtje të të gjithë qytetarëve, pa dallim. Kosova mbetet e përkushtuar ndaj vlerave evropiane të funksionimit si shtet qytetar duke ruajtur karakterin multietnik të saj dhe institucioneve të saj”, shkruhet ndër tjera.

https://www.facebook.com/PresidencaRKS/posts/pfbid024PBwmrkx169AVVar8J9LDuRSymAm8BAC8KC1PjpHRtRBKvcec6tNAioNK6zT475tl?cft[0]=AZX9aVvAB6qt71QLZO8_fqbe-1Sib56D1gsFrYc7OtKFrGNpVIQT9um1BG10CaYl20LZqkPYvdSF4UDdYc7rxJhefhZoHzFpxcpRXp60OTKY06PcUjGBiFXM1fq8VStgEqPQWJ0otFZehovc56SDZ7Mw&tn=%2CO%2CP-R

/GazetaSinjali/