COVID-19

Të infektuar

4512

Të shëruar

2156

Të vdekur

97

Deklaratë/ Oda Ekonomike reagojnë ndaj Qeverisë Kurti: Koha e humbur duhet të kompenzohet

news image

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka thënë se Qeveria e re duhet ta kompensojë kohën e humbur prej fushatës zgjedhore deri tash, duke treguar edhe se çfarë duhet të jetë prioritet për të në asketin ekonomik.

“Oda Ekonomike e Kosoves kerkon nga Qeveria e re, qe te kompensoj kohen e humbur nga periudha parazgjedhore dhe paszgjedhore, me nje dinamike te shtuar ne reformat prioritare ekonomike qe synim kryesor duhet ta kene rritjen e sektorit privat ne Kosove, bazuar ne parime te qarta te ekonomise se tregut.

Oda Ekonomike ka paraqitur disa kërkesa për qëverinë e re.

Prioritetet e politikave ekonomike duhet te jene te qarta dhe te matshme sidomos sa i perket:

– Hendekut te shkathtesive dhe “ikjes te trurit”;

-Rritjes te eksportit dhe investimeve te huaja direkte;

– Sigurise juridike per bizneset;

– Qasjes ne financa;

– Sektorit te energjise;

– Luftimit te informalitetit.


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: