image OBSh-ja bënë të ditur se cili variant i koronavirusit po dominon në botë

Shëndetësi

OBSh-ja bënë të ditur se cili variant i koronavirusit po dominon në botë

news image

Organizata Botërore e Shëndetësisë në konferencën e fundit për shtyp konfirmoi se varianti më dominantë në të gjihtë botën është varianti Delta i COVID-19, i cili i ka kaluar të gjitha varianteve të tjera, shkruan Gazeta Sinjali.

Delta vijon të ketë transmetueshmëri shumë të lartë, ndërkohë që nga variantet e tjera ka më pak se 1% të rasteve të reja, sipas drejtueses teknike të OBSH, Maria Van Kerkhove.

Më pak se 1% ka mbetur aktualisht në qarkullim nga variantet alfa, beta dhe gama. Është vërtet delta që dominon në të gjithë botën”, tha Van Kerkhove./GazetaSinjali/