image Në Hekurudhat e Kosovës BE-ja ka investuar mbi 91 milionë euro

Kosovë

Në Hekurudhat e Kosovës BE-ja ka investuar mbi 91 milionë euro

news image

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Szunyog në fillimin e punimeve në rehabilitimin e seksionit të dytë të Hekurudhës 10, e cila lidh Kosovën me rajonin dhe pjesën tjetër të Evropës.

“Kjo është veçanërisht e rëndësishme pasi kontribuon në lidhjen e transportit të Kosovës që çon në rritjen ekonomike dhe krijimin e vendeve të punës”, tha Szunyog.

Ambasadoi i BEs-ë theksoi më tej se kjo ndihmon integrimin e Kosovës në një treg të vetëm rajonal dhe të Bashkimit Evropian.

Më tej Szunyog tregoi se deri më tani, BE-ja investoi 91 milionë euro në Hekurudhat e Kosovës”, tha Szunyog.

/GazetaSinjali/