image Mësoni se pse fëmija juaj është gjithmonë i sëmurë

Shëndetësi

Mësoni se pse fëmija juaj është gjithmonë i sëmurë

news image

Mund të ndodh që fëmija juaj të jetë gjatë gjithë kohës duke teshtitë dhe duke i rrjedhur hundët.

Eksperti Dyan Hayes tha se pandemia është pjesërisht fajtore për këtë fenomen.

Sigurisht, kjo e bëri më të vështirë për ta përhapjen ose kapjen e insekteve të këqija.

“Para pandemisë, unë do t’i siguroja prindërit se fëmijët sëmuren kur fillojnë kujdesin ditor, sepse janë të ekspozuar ndaj shumë formave të ftohjes së zakonshme dhe sëmundjeve të tjera të fëmijërisë.Tani, dy vjet pas pandemisë, do ta shumëfishoja këtë me 100. Kjo nuk do të thotë se një foshnjë që sëmuret është e rrezikshme. Mund të ndodhë menjëherë në vend që të ndodhë gradualisht”, u shpreh ai.

Ekspertët e shëndetësisë në Britaninë e Madhe kanë paralajmëruar se rastet e norovirusit janë rritur në shkolla, shkruan The Sun.

Kjo njihet gjithashtu edhe si insekti i të vjellave të dimrit, ku njerëzit goditen me sëmundje dhe diarre.

Të dhënat nga Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar tregojnë se rastet e virusit tani janë në rritje dhe janë kryesisht në rritje në mjediset arsimore si shkolla, kolegje dhe universitete.

/GazetaSinjali/