image Liverpool lanson një mjet të ri të shëndetit mendor, i cili ofron mbështetje tifozëve që vuajnë nga efektet e ngjarjeve të finales së LK

Futboll

Liverpool lanson një mjet të ri të shëndetit mendor, i cili ofron mbështetje tifozëve që vuajnë nga efektet e ngjarjeve të finales së LK

news image

Liverpooli ka lansuar një mjet të ri të shëndetit mendor, i cili ofron mbështetje të mëtejshme për tifozët që vuajnë pasojat e vazhdueshme të ngjarjeve rreth finales së Ligës së Kampionëve.

Duke punuar ngushtë me Fondacionin LFC dhe drejtorin e shëndetit publik të Liverpool, Matt Ashton, klubi ka zhvilluar burimin e ri, i cili është i disponueshëm për t’u aksesuar, për mbështetësit në vazhdën e ngjarjeve shqetësuese në Paris.

LFC vazhdon të punojë me një numër organizatash ekspertësh të shëndetit mendor dhe po inkurajon tifozët të kërkojnë ndihmë nëse kanë nevojë për të.

Klubi gjithashtu ka premtuar ndihmë financiare për ato organizata tashmë të kërkuara dhe dëshiron që mbështetësit të dinë se ndihma e ekspertëve vazhdon të jetë e disponueshme.

Matt Parish, shefi ekzekutiv i Fondacionit LFC, tha: “Është jashtëzakonisht e rëndësishme që mbështetësit të dinë se ka ndihmë atje nëse mendojnë se kanë nevojë për të.

“Duke punuar së bashku me një numër organizatash ekspertësh të shëndetit mendor dhe me mbështetjen e ekspertizës së Matt Ashton, ky burim i fundit është i disponueshëm për të gjithë fansat. Ai jo vetëm që u tregon njerëzve se ku të shkojnë për mbështetje, por gjithashtu ofron këshilla për ata që merren me efektet e vazhdueshme të një ngjarjeje të tillë shqetësuese“, është thënë në faqen zyrtare të Liverpool.

/GazetaSinjaliSport/