image Lajm i mirë: Nëse vazhdon ky trend, do të kemi dalje deri në 45%

Kosovë

Statistikat/ Lajm i mirë: Nëse vazhdon ky trend, do të kemi dalje deri në 45%

news image

Deri në orën 11:00, qytetarët e Kosovës kanë dalur më masivisht në zgjedhje në krahasim me zgjedhjet e vitit 2017 dhe ato të vitit 2014.

Sipas të dhënave të fundit nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, për katër orët e para të këtyre zgjedhjeve kanë dalur 186,810 votues apo 9.64% e qytetarëve me të drejtë vote, që i bie numër më imadh në krahasim me katër orët e para të zgjedhjeve në vitin 2017, si dhe atyre në vitin 2014, shkruan Gazeta Sinjali.

Për periudhën e njëjtë në zgjedhjet e vitit 2014 dalja ishte 9.9% apo 178,103 votues, ndërsa në vitin 2017 dalja ishte 8.45% apo 159,540 votues.

Nese ky trend i rritjes së daljes për të votuar vazhdon gjate gjithe ditesderi në mbylljen e vendvotimeve, mund të presim dalje deri në 45%, që do të ishte përqindja më e lartë e 6 viteve të fundit. /Gazeta Sinjali/