image Kuvendi miraton edhe dy marrëveshje tjera ndërkombëtare

Politikë

Kuvendi miraton edhe dy marrëveshje tjera ndërkombëtare

news image

Deputetët e Kuvendit të Kosovës i kanë dhënë dritën jeshile dy marrëveshjeve për njohjen e kualifikimeve të arsimit të lartë në Ballkanin Perëndimor dhe dhe atë për njohjen e kualifikimeve profesionale të mjekëve, dentistëve dhe arkitektëve në konteksin e marëveshjes së tregtisë së lirë të Evropës Qendrore.

Për marrëveshjen e parë votuan 83 deputetë, ndërsa për marrëveshjen e dytë 84 sosh – që të gjithë pro.

Prezantimin e këtyre marrëveshjeve e ka bërë kryeministri Kurti, derisa pak më parë u miratua edhe projektligji për ratifikimin e marrëveshjes për lëvizjen e lirë me letërnjoftime në Ballkanin Perëndimor.

Kujtojmë që vitin e kaluar, gjashtë shtetet e Ballkanit Perëndimor arritën këto marrëveshje në kuadër të Procesit të Berlinit.

/GazetaSinjali/