image Kujdes, rrezik nga zjarri - vendet se ku nuk duhet të parkoni veturën gjatë vapës - Sinjali

Kujdes, rrezik nga zjarri – vendet se ku nuk duhet të parkoni veturën gjatë vapës

news image

Nxehtësia dhe thatësira mund të shkaktojnë një zjarr, shoferët duhet ta dinë këtë, prandaj, parkimi është një tabu absolute në verë në vende të caktuara, përndryshe katastrofa mund të ndodhë brenda sekondave.

Shpeshherë, livadhet dhe fushat bëhen hapësira parkimi, por kjo është e rrezikshme, veçanërisht kur është vërtet nxehtë dhe thatë.

Një test nga kompania e auditimit tregoi se nën një katalizator të nxehtë, argjinaturat e thata mund të marrin flakë vetëm pas disa sekondash, transmeton Gazeta Sinjali.

Vetura lëshon shumë nxehtësi

Në veçanti pas një udhëtimi, motori dhe sistemi i shkarkimit lëshojnë aq shumë nxehtësi sa që një zjarr mund të shpërthejë shpejt, kjo vlen veçanërisht për veturat e ulëta.

Rreziku mund të shmanget me lehtësi

Nëse është absolutisht e nevojshme, parkoni në livadhe që janë kositur sa më shkurt që të jetë e mundur me një sipërfaqe të barabartë dhe mbani një distancë të mirë nga bari i thatë, ju gjithashtu duhet të shmangni grumbujt e gjetheve, edhe nëse kjo ju bën që ju të ecni disa metra më shumë për në liqen, kjo është edhe më mirë se një zjarr i madh i mundshëm.

Vetura gjithashtu vuan nga nxehtësia e verës

Vetura mund të jetë shumë e nxehtë gjatë verës, sidomos brenda motorit, temperatura deri në 100 gradë është e mundshme. Kjo nxehtësi nuk është e mirë as për veturën: Mund të sulmojë përbërës të ndjeshëm siç janë gjysmëpërçuesit që nuk janë krijuar për temperatura të tilla, por vetëm për diapazonin ndërmjet minus 40 dhe plus 85 gradë./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: