image Ku qëndrojnë Vetëvendosja, PDK-ja dhe LDK-ja? Sondazhi i fundit zbulon rezultatet
[wp-story id="814678"]

Politikë

Ku qëndrojnë Vetëvendosja, PDK-ja dhe LDK-ja? Sondazhi i fundit zbulon rezultatet

news image

Nëse këtë të diele do të mbaheshin zgjedhjet e parakohshme parlamentare, a do të votonit?

Sondazhi i UBO Consulting i publikuar në Rtv Dukagjini ka sjellë këto të dhëna:

50.7% kanë thënë që do të votonin, 31.9 % kanë thënë se ndoshta do të votonin, 3.8 % mmë gjasë nuk do të votoja, 7.4 % definitivisht kanë thënë se nuk do të votoja, 4.6 % kanë thënë se nuk e din dhe 1.6 % nuk kanë refuzuar të përgjigjen.

soni

Ndërkaq, nëse nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin këtë të diel, për cilin subjekt politik do të votonit? Vota e Deklaruar.

Lëvizja VETËVENDOSJE (VV) 42.5%

Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) 19.8%

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) 19%

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) 7.3%

Lista Serbe (LS)  3.4%

Tjetër 3.4 %

Lista GUXO 1.3 %

NISMA Socialdemokrate (NISMA) 2%

Aleanca Kosova e Re (AKR) 0.2%

Alternativa 0.2%

soni 2

Nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin këtë të diel, për cilin subjekt politik do të votonit?

Lëvizja VETËVENDOSJE (VV) 38.7%

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) 17.2%

Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) 18%

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) 6.7%

Lista Serbe (LS)  3.9%

Tjetër 3%

Lista GUXO 1.1%

NISMA Socialdemokrate (NISMA) 1.8%

Aleanca Kosova e Re (AKR) 0.2%

Alternativa 0.2%

Nuke di/ i pavendosur 7.5%

Refuzon të përgjigjet 1.7%

soni 3

Ndërkaq, nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin këtë të diel, për cilin subjekt politik do të votonit? Sipas gjinisë

Për LVV-në 44.1% janë gra ndërsa, 41.1% janë burra.

Për LDK-në 20.6% gra, ndërsa 19.1 janë burra.

Për PDK-në 17.7 % janë gra, ndërsa 20% janë burra.

AAK-në 7.7% gra, kurse 7.2% janë burra.

Për ndonëj parti tjetër janë 2.4% gra dhe 4.3 janë burra.

E për Listën Serbe 3.8% gra, e ndërsa 4.8% janë burra.

NISMA ka 2.2% votues gra, e 1.9% burra.

Lista Guxo 1%, kurse 1.4% janë burra, ndërsa për AKR-në 0.5% dhe për Alternativën 0.2% pa ndarje sipas gjinisë.

/GazetaSinjali/