image “Kosova është zemra e Serbisë”, serbët protestojnë përpara Ambasadës së Shqipërisë
[wp-story id="814678"]

Rajon

“Kosova është zemra e Serbisë”, serbët protestojnë përpara Ambasadës së Shqipërisë

news image

Një grup protestuesish me orientime ideologjike të krahut të djathtë ekstrem në Serbi kanë protestuar përpara Ambasadës së ShBA-së dhe asaj të Shqipërisë për serbët në Kosovë, duke bërë edhe thirrje nacionaliste.

Sipas vlerësimeve të policisë serbe, pjesëmarrës ishin rreth 40-50 persona, raporton REL.

Jake policijske snage su svuda okolo u kvartu, jer je to deo Beograda u kojem je sedište mnogih ambasada.

Përpara se të mbërrinin tek ambasada amerikane, protestuesit u ndalën tek Ambasada e Shqipërisë në Serbi, duke bërtitur “Kosova është zemra e Serbisë”.

Protestuesit tutje bënë thirrje që të bojkotohen zgjedhjet lokale që do të mbahen në Kosovë ditën e nesërme.

Na protest je putem društvenih mreža pozvao i Damnjan Knežević (na fotografiji), vođa takozvanih "narodnih patrola".

Damnjan Knezevic, udhëheqësi i të ashtuquajturave “patrulla e popullit”, bëri thirrje paraprakisht për protestë përmes rrjeteve sociale.

Ai deklaroi në një video në Facebook se protesta po organizohet para ambasadës sepse “Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga armiqtë më të mëdhenj të qenies kombëtare dhe mbijetesës së shtetit, veçanërisht në Kosovë”./GazetaSinjali/

Pored pesama o Kosovu, uzvikivali su pogrdne reči za Albance i uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Kako desničarima policija nije dozvolila da se približe zgradi Ambasade SAD, krenuli su niz ulicu i zastali ispred Ambasade Albanije, uzvikujući "Kosovo je srce Srbije". Policiji raspoređenoj oko te ambasade poručili su "Idite na Kosovo".