image Kosnett u zotua për mbështetjen e ShBA-së ndaj Kushtetueses

Kosovë

Kosnett u zotua për mbështetjen e ShBA-së ndaj Kushtetueses

news image

Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës, Gresa Caka- Nimani, priti sot në takim ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip S. Kosnett, raporton Gazeta Sinjali.

Kryetarja Caka, gjatë takimit e njoftoi ambasadorin Kosnett me punën e deritanishme të Gjykatës, si dhe me prioritetet e saj gjatë mandatit tre vjeçar në krye të Gjykatës Kushtetuese.

Ajo shprehu mirënjohjen për përkrahjen që Qeveria amerikane i ka ofruar Gjykatës Kushtetuese nëpërmjet projekteve të ndryshme për konsolidimin e saj institucional që nga themelimi dhe theksoi nevojën që kjo përkrahje të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Pasi që i uroi suksese Caka në detyrën e Kryetares së Gjykatës, ambasadori Kosnett u zotua për vazhdimin e mbështetjes së Shteteve të Bashkuara për Gjykatën Kushtetuese dhe për institucionet e tjera në vend, me qëllim të forcimit të gjyqësisë së pavarur dhe sundimit të së drejtës në Republikën e Kosovës.

/GazetaSinjali/