COVID-19

Të infektuar

126

Të sheruar

10

Të vdekur

1

Këshilla/ Konsumimi i kosit rregullisht, forcon imunitetin tuaj

news image

Konsumimi i kosit në mënyrë të rregullt mund të forcojë sistemin tuaj imunitar dhe të zvogëlojë mundësinë marrjes të një sëmundjeje.

Probiotikët janë treguar që zvogëlojnë inflamacionin, i cili është i lidhur me disa gjendje shëndetësore, duke filluar nga infeksionet virale deri në çrregullimet e zorrëve.

Hulumtimet tregojnë se në disa raste, probiotikët gjithashtu mund të ndihmojnë në zvogëlimin e incidencës, kohëzgjatjes dhe ftohjes së zakonshme.

Për më tepër, vetitë përmirësuese të imunitetit të kosit vijnë falë përmbajtjes së magnezit, selenit dhe zinkut të tij, të cilat janë minerale të njohura për rolin që luajnë në shëndetin e sistemit imunitar.

Kosi me vitaminë D mund të forcojnë shëndetin imunitar edhe më shumë. Vitamina D është studiuar për potencialin e saj për të parandaluar sëmundje të tilla si ftohja e zakonshme dhe gripi./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: