image Kompania e ujësjellësit “Prishtina”, kërkon ruajtjen e ujit - Sinjali

Kompania e ujësjellësit “Prishtina”, kërkon ruajtjen e ujit

news image

Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina”, në Ditën Botërore të Ujit, ka dhënë rekomandimet për kursimin e ujit, duke thënë se si asnjëherë më parë me përpjekje maksimale po bëjnë shpërndarje të barabartë të ujit te të gjithë konsumatorët e tyre.

Megjithatë, kjo kompani ka apeluar për kujdes në shfrytëzimin e ujit, pasi po afrohet koha kur kërkesa për ujë do të tejkalojë furnizimin.

“Meqenëse të gjithë jemi përdorues të ujit, në të njëjtën kohë jemi edhe përgjegjës për mbrojtjen e tij, andaj dy parimet bazë për mirëmbajtjen e burimeve ujore janë ruajtja dhe mbrojtja. Ndërsa sot të paguajmë shërbimet për ujësjellës dhe kanalizim që të kemi qëndrueshmëri financiare dhe stabilitet të ndërmarrjes, për tu ofruar juve shërbime”, thuhet në komunikatë.

Komunikata e plotë:

Sot është Dita Botërore e Ujit, e cila ka për qëllim të tërhe që sa më shumë vëmendje për kujdesin ndaj ujit të pijshëm dhe me qëllim të apelimit të të gjithë qytetarëve që të ndihmojnë me administrimin dhe menaxhimin e burimeve të ujit.

Kjo ditë festohet me 22 mars, ndërsa Dita e parë botërore e ujit është shënuar më 22 mars 1993.

Për çdo vit, në Ditën botërore të ujit theksohen aspektet specifike të ujit për pije, siç janë: uji për qytete, cilësia e ujit, ujërat ndërkufitare, uji dhe kultura, etj.

Ne sot nuk do e shënojmë me aktivitete këtë ditë, për shkak të gjendjes globale në përballjen me virusin COVID -19.

Por këtë ditë mund ta shënojmë secili prej nesh në shtëpitë tona, duke i kushtuar kujdes të veçantë përdorimit të drejtë të tij.

Sot, si asnjëherë më parë me përpjekje maksimale po bëjmë shpërndarje të barabartë të ujit te të gjithë konsumatorët tanë.

Po afrohet koha kur kërkesa për ujë do të tejkalojë furnizimin.

Rekomandimet e para të rëndësishme mbi problemet e lidhura me ujin dhe pasurive ujore janë formuluar në Konferencën e Kombeve të Bashkuara për ujin, e cila u mbajt në vitin 1997 në Mar Del Plata ( Argjentinë ). Pas Konferencës së Kombeve të Bashkuara për Mjedisin dhe Zhvillimin në Rio de Janeiro,Asamblea e Përgjithshme e OKB-së me rezolutën e 22 shkurt 1993, vendosi që 22 marsi çdo vit të shënohet si Dita Botërore e Ujit, me kusht që në mbarë botën të tërhiqet vëmendja mbi të gjitha problemet që lidhen direkt me ujin dhe pasuritë ujore dhe se çdo vit të festohet me moto të ndryshme.

Roli i ujit është thelbësor për të gjitha qeniet e gjalla dhe planetin.

Ai na nevojitet për pije, shtëpi e kopshte, por e rëndësishme është që ta kuptojmë domethënien e përdorimit jo të drejtpërdrejt të ujit si për prodhim, furnizim dhe zhvillim.

Uji, sot nuk duhet të shfrytëzohet në mënyrë të pakontr olluar, sepse i zvogëlojmë rezervat, andaj uji duhet kursyer pikë për pikë!

Ujin mund ta zëvendësojë vetëm uji!

E ardhmja varet nga disa veprime që ne i marrim sot!

Uji është gjëja më e çmueshme e planetit tonë!

Uji është një kusht themelor për zhvillimin e qëndrueshëm!

Së bashku për një cilësi më të mirë të ujit!

Ujë për të gjithë!

Meqenëse të gjithë jemi përdorues të ujit, në të njejtën kohë jemi edhe përgjegjës për mbrojtjen e tij, andaj dy parimet bazë për mirëmbajtjen e burimeve ujore janë Ruajtja dhe Mbrojtja!

Ndërsa sot të paguajmë shërbimet për ujësjellës dhe kanalizim që të kemi qëndrueshmëri financiare dhe stabilitet të ndërmarrjes, për tu ofruar juve shërbime. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: