image Komisioni Qeveritar për Persona të Zhdukur jep detaje për sjelljen e eshtrave nga Serbia në Kosovë

Drejtësi

Komisioni Qeveritar për Persona të Zhdukur jep detaje për sjelljen e eshtrave nga Serbia në Kosovë

news image

Viktimat e Masakrës së Rrezallës të zhvarrosura nga varreza masive në Kizhevak, Serbi, do të riatdhesohen në Republikën e Kosovës më 30 Shtator 2021njofton Komisioni Qeveritar për Persona të Zhdukur.

“Komisioni Qeveritar i Republikës së Kosovës për Persona të Zhdukur, në koordinim me familjet, në vazhdimësi ka kërkuar që riatdhesimi i këtyre eshtrave të ndodhë sa më parë”, ka njoftuar ky komision.

Sipas tyre, eshtrat janë të shtatë identifikimeve të reja nga masakra e Rezallës dhe dy ribashkime me eshtrat e zhvarrosur në Rudnicë të Rashkës.

“Bazuar në raportet e identifikimit, eshtrat e zhvarrosura në Kizhevak iu përkasin shtatë identifikimeve të reja të nga masakra e Rrezallës si dhe dy ribashkimeve me eshtrat e zhvarrosura vite më parë nga varreza masive në Rudnicë, të Rashkës, Serbi”

“Riatdhesimi i mbetjeve mortore të viktimave do të realizohet në bashkëpunim me përkrahjen e familjeve, Institutit të Mjekësisë Ligjore, Policisë së Kosovës – Sektorit për Krime Lufte , Ministrisë së Mbrojtjes dhe Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq”, njofton Komisioni Qeveritar për Persona të Zhdukur.

/GazetaSinjali/