image KGJK nis hetimet kundër gjyqtarëve, por jo edhe KPK ndaj prokurorëve për rastin "Kobra"

Drejtësi

KGJK nis hetimet kundër gjyqtarëve, por jo edhe KPK ndaj prokurorëve për rastin “Kobra”

news image

Dibran Hoxhaj i njohur si “Kobra” që së fundmi është i dyshuari kryesor për vrasjen e një 31-vjeçari nga Kukësi, ishte përsëritës i veprave penale.

Dibran Hoxhajt, dje ia ka caktuar Gjykata Themelore e Prizrenit një muaj paraburgim për veprat penale: vrasje e rëndë, mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve dhe manipulimi me prova.

Këshilli Gjyqësor i Kosovës, ka njoftuar se kanë autorizuar Njësinë për Inspektim Gjyqësor që të hartojë një raport mbi çështjet e prentenduara për këtë rast.

Nga ana tjetër nga Këshilli Prokurorial i Kosovës, kanë treguar për Sinjalin se ende nuk kanë nisur ndonjë hetim, pasi që nuk ka ardhur asnjë kërkesë për fillimin e procedurës disiplinore ndaj prokurorëve të rastit.

/GazetaSinjali/