image Dekretohen 15 gjyqtarë të rinj me mandat fillestar, Osmani: Integriteti e profesionalizmi, elemente thelbësore në drejtësi

Drejtësi

Dekretohen 15 gjyqtarë të rinj me mandat fillestar, Osmani: Integriteti e profesionalizmi, elemente thelbësore në drejtësi

news image

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, me propozim të Këshillit Gjyqësor të Kosovës ka dekretuar sot 15 gjyqtarë me mandat fillestar.

Në ceremoninë e betimit para Presidentes së Republikës, gjyqtarët e rinj janë betuar se: “do t’i qëndrojnë besnik Kushtetutës së Republikës së Kosovës, ligjeve në fuqi dhe do të respektojnë rregullat e etikës profesionale, si dhe do të kryejnë me besnikëri në mënyrë të pavarur, profesionale dhe të paanshme detyrat e tyre”.

Osmani ka potencuar se integriteti dhe profesionalizmi i gjyqtarëve janë elemente thelbësore për një sistem të drejtësisë që garanton barazi për të gjithë dhe besim qytetar.

/GazetaSinjali/