image Këto simptoma ju tregojnë se keni mungesë të vitaminës D3 - Sinjali

Këto simptoma ju tregojnë se keni mungesë të vitaminës D3

news image

Mungesa e vitaminës D3 ka pasoja serioze në shëndetin tonë, andaj i duhet një kujdes i veçantë kësaj pjese.

Shumica dërrmuese e popullsisë është e mangët në D3, dhe ka arsye për të besuar se ajo qëndron në themel të një game të gjerë të problemeve kryesore shëndetësore.

Si mund të vërejmë nëse kemi mungesë të kësaj vitamine?

1. Humbja e kockave:

Një diagnozë e dendësisë së mineraleve të ulëta të kockave mund të jetë një shenjë kryesore e mungesës së vitaminës D. Marrja e mjaftueshme e kësaj vitamine është e rëndësishme për ruajtjen e masës kockore ndërsa plakeni.

2. Të sëmuresh ose të infektohesh shpesh:

Një nga rolet më të rëndësishme të vitaminës D është mbajtja e imunitetit tuaj që ju jeni në gjendje të luftoni kundër viruseve dhe baktereve që shkaktojnë sëmundje. Vitamina D luan një rol të rëndësishëm në funksionin imunitar.

3. Lodhja kronike:

Ndjenja e lodhjes mund të ketë shumë shkaqe dhe mungesa e vitaminës D, shkruan holistic living tips. Për fat të keq, shpesh neglizhohet si një shkak i mundshëm.

4. Dhimbje kockash dhe shpine:

Dhimbja e kockave dhe dhimbja e mesit mund të jenë shenja të niveleve joadekuate të vitaminës D në gjak. Vitamina D përfshihet në ruajtjen e shëndetit të kockave përmes një numri mekanizmash. Për një, ajo përmirëson thithjen e kalciumit në trupin tuaj.

5. Depresioni:

Një gjendje shpirtërore e dëshpëruar mund të jetë gjithashtu një shenjë e mungesës. Studiuesit kanë lidhur mungesën e vitaminës D me depresionin, veçanërisht në të rriturit e moshuar. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: