image Këto janë qytetet botërore me më së shumti milionerë

Kuriozitete

Këto janë qytetet botërore me më së shumti milionerë

news image

Në një raport të ri që përshkruan qytetet botërore me më shumë milionerë, SHBA mban gjysmën e 10 vendeve të para, raportoi Bloomberg të martën në mëngjes.

Jo çuditërisht, New York-u qëndron në krye të listës, me 345,600 individë me vlerë të lartë neto. Tokio (304,900 individ me vlerë të lartë neto) dhe Bay Area (276,400 individ me vlerë të lartë neto) dolën në vendin e dytë dhe të tretë, respektivisht. Pesëshja e parë u përmbyll nga Londra (272,400 individ me vlerë të lartë neto) dhe Singapori (249,800 individ me vlerë të lartë neto).

Pavarësisht atyre shifrave mbresëlënëse, shtatë nga 10 qytetet kryesore panë në fakt një humbje të banorëve me vlerë të lartë neto në gjysmën e parë të vitit 2022, transmeton Sinjali.

Në krye, New Yorku pa një rënie prej 12 për qind në popullsinë e tij të individëve me vlerë të lartë neto, ndërsa Tokyo pa tetë për qind rënie.

Bay Area, një nga metropolet e pakta që ka parë rritje këtë vit, përjetoi një rritje prej katër për qind. Të vetmet dy qytete të tjera në top 10 që panë lëvizje pozitive ishin Singapori (një rritje prej 1 për qind) dhe Huston (i cili qëndron në vendin e tetë në renditje dhe pa një rritje prej gjashtë për qind).

Shikoni listën e plotë të 20 qyteteve më të mira për milionerët më poshtë:

 1. New York
 2. Tokyo
 3. San Francisco Bay Area
 4. Londra
 5. Singapori
 6. Los Angeles dhe Malibu
 7. Chicago
 8. Huston
 9. Pekini
 10. Shangai
 11. Sydney
 12. Hong Kongu
 13. Frankfurt
 14. Toronto
 15. Zurich
 16. Seoul
 17. Melbourne
 18. Dallas and Fort Worth
 19. Gjeneva
 20. Parisi /Gazeta Sinjali/