image "Ka qenë e lodhshme edhe ta ngrija telefonin me dorë", rrëfimi i gazetares që e mposhti koronavirusin

Botë

Pandemia/ “Ka qenë e lodhshme edhe ta ngrija telefonin me dorë”, rrëfimi i gazetares që e mposhti koronavirusin

news image

Sarah Maslin Nir është një prej reporterëve  të New York Times e cila ka mbuluar temën e pandemisë në vend.

Ajo rezultoi pozitive me COVID-19 dhe ndoqi rregulloret për vetizolimin për 14 ditë.

Për CNN ajo shpjegon dhe se si e ka përjetuar të gjithë situatën si dhe gjendjen shëndetësore që ajo ishte.

“Kam kaluar 6 ditë e shtrirë pa lëvizur. Edhe të ngrija dorën për të vendosur telefonin në vesh ka qenë shumë e lodhshme”.

Nir gjithashtu kritikon dhe politikat që ndjek New York për personat që rezultojnë pozitivë nga COVID-19. Sipas saj, pasi dikush nuk shfaq simptoma, ai mund të dalë pas 3 ditësh.

Ndërkohë që ajo shprehet se pasi vetë gazetarja nuk ka shfaqur simptoma, Nir do të zbatojë politikat e Kinës.

Në Kinë, personat e shpallur të shëruar i nënshtrohen edhe dy testeve të tjera brenda 48 orëve ndërkohë që duhet të qëndrojnë edhe 14 ditë të tjera në karantinë.

Ajo gjithashtu i bën thirrje të gjithë qytetarëve që të ruajnë veten dhe të tjerët.

“Të dalësh jashtë në këtë situatë nuk është vetëvrasje. Por konsiderohet vrasje ndaj të tjerëve”.